2012. június 4., hétfő

Telihold a Nyilasban

Az asztrológiában a Nyilashoz tartozik a vallás és a filozófia, valamint a spirituális útkeresés általában. Ebből kifolyólag, állítólag ez a telihold különösen alkalmas az ezen témákkal való foglakozásra, de akár egy új lelki ösvény megkezdésére is.
Ez az időpont alkalmas lehet elvileg a tanulás mágikus úton való megsegítésére. Azt is mondják, hogy célszerű ekkor végezni még az írással, és a megírt művek kiadásával kapcsolatos varázsmunkákat is. Ha például a könyvedet el akarod küldeni a kiadónak, és mágikus úton szeretnéd biztosítani, hogy ott azt pozitívan fogadják, ez az időpont elvileg kiváló alkalmat nyújt a cselekvésre.
A csillagjóslásban a távoli helyekre való utazás is a Nyilas uralma alá esik. Épp ezért, ezt a teliholdat használhatónak tartják az ilyen utazások lehetővé tételére, vagy olyan varázslatokra, melyek védelmet biztosítanak az ilyen esetekre.

A telihold a Nyilasba esik május 22. és június 21. között.



Megfelelései

Szín: bíbor, királykék
Füstölő: cédrus, szantálfa, szegfűszeg
Égitest: Jupiter
Használható: bölcsesség és megértés megszerzése, kalandok (mind mentálisak, mint fizikaiak), látókört kiszélesítő utazások, utazások távoli helyekre, tudásod határainak a kitágítása, a "nagy kép" meglátása, hosszú távra tervezés, combok és csípő betegségeinek gyógyítása, ízületi gyulladás gyógyítása, "felülemelkedni" a spiritualitáson, vallás, filozófia, az idealizmus kiegyensúlyozása a tényekkel, sportolás, tanulás


Források:
Elen Hawke: Praise to the Moon: Magic & Myth of the Lunar Cycle
Maria Kay Simms: A time for magick: planetary hours for meditations, rituals & spells
Teresa Moorey: The Little Book of Moon Magic




Lásd még: júniusi telihold (vagy májusi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...