2012. május 6., vasárnap

Telihold a Skorpióban

Az asztrológusok szerint, amikor a telihold ebben a jegyben tartózkodik, érdemes olyan témákon dolgozni, amik mély belátást igényelnek a rejtelmekbe, ugyanis, állítólag a skorpió segít eljutni az alapjukhoz, kianalizálni őket, és megérteni, hogy mi teszi azzá őket, amik. Elvileg érdemes ekkor az okkultizmus vagy a pszichológia tudományágaival is foglalkozni, akár még varázslatokat is lehet végezni a bennük való jártasság érdekében.
Mivel a Skorpiót igen szexuális jellegű csillagjegynek mondják, így kitűnő alkalom lehet ez az éjszaka arra, ha növelni szeretnéd a libidódat, vagy ha az életedbe szeretnél vonzani egy szenvedélyekkel teli szerelmi viszonyt. Arra viszont felhívják a figyelmet az asztrológusok, hogy a kapcsolatok, amik a Skorpió hatása alatt kezdődtek, transzformációs hatással is rendelkeznek; ez a folyamat pedig nem mindig kiszámítható vagy kényelmes.
Állítólag alkalmas még ez az időszak a gyógyításra is, különösen ha szellemi vagy érzelmi problémákról van szó. Illetve elősegítheti még ez a csillagjegy a koncentrációt, vagy az egy valamire való odafigyelés, ezért jó hatással van (többek között) a tanulásra is.
Továbbá azt tartják, hogy ha mágiával akarod biztosítani, hogy valamilyen személyes ügyed titok maradjon, akkor azért most érdemes tenni.

A telihold a Skorpióba esik április 21. és május 21. között.


Megfelelései

Szín: bordó, vörös
Füstölő: mirha, gyömbér, küphi
Égitest: Plútó, Mars
Használható: intenzív érzelmi tényezők (pl. bűntudat elengedése, testi vágy, szenvedély), dolgok titokban tartása, misztériumok felfedése, problémák mélyére eljutni, koncentráció, tanulás, belső mélységek felfedezése, szexualitással kapcsolatos munkák, nemi szervek gyógyítása, érzelmi és szellemi gyógyítás, a belső önuralom és az anyagi dolgok feletti uralom kiegyensúlyozása


Források:
Elen Hawke: Praise to the Moon: Magic & Myth of the Lunar Cycle
Maria Kay Simms: A time for magick: planetary hours for meditations, rituals & spells
Teresa Moorey: The Little Book of Moon Magic



Lásd még: májusi telihold (vagy áprilisi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...