2011. szeptember 20., kedd

Őszi meditáció

Ezt a meditációt legjobb a szabadban elvégezni; egy erdőben vagy kint a mezőn, a kertedben, egy városi park nyugodt részében, esetleg az erkélyeden. Arra ügyelj, ha nyilvános helyen tervezel meditálni, hogy a kiválasztott pont elég nyugalmas és biztonságos legyen számodra. Ha tartasz attól, hogy mások megzavarnak, akkor inkább keress egy másik helyet.
Időpontot tekintve az őszi napéjegyenlőség környéke az optimális, de bármely más időpont is megfelel, amikor csak az őszt szeretnéd még alaposabban átélni.

A meditáció menete:
  • Lépj be meditációs tudatállapotba. (Leírás itt.)
  • Hagyd, hogy a saját testérzeted határai kitáguljanak és egybemosódjanak a körülötted lévő természettel.
  • Irányítsd a figyelmedet lefelé a talajba. Finoman, lassan merülj egyre mélyebbre. Ne erőltesd a haladást, csak hagyd magad fokozatosan lemerülni és átúszni a talaj részecskéi között. Mikor kényelmesen mélyen érzed magad, állj meg, és koncentrálj a téged körülvevő és betakaró talaj érzésére.
  • Lélegezz mélyeket, és hagyd, hogy minden belégzéssel egyre mélyebben átjárjon az érzés. 
  • Miután teljesen elmerültél ebben az állapotban hagyd magad élvezni ezt egy kicsit. Majd ezt az átélési szintet tartva próbáld meg észrevenni, milyenek is körülötted, vagy fölötted az növények gyökerei, illetve az itt lakó állatok.
  • Ezután ki is emelkedhetsz a földből, ott is gondolatban egy kis sétát téve, alaposan megfigyelve a növényeket és az állatokat.
  • Mikor úgy érzed, hogy itt az idő visszatérni a normál tudatszintre, képzeld el, amint visszatérsz abba a pózba, amiben a fizikai tested van és lépj ki a meditációs állapotból. (Leírás itt.)
  • Végezetül hagyj egy kis felajánlást a helyi szellemeknek a helyszínen, ezen szavakkal: „Hálám jeléül, kérlek fogadjátok el felajánlásom!”

Arin Murphy-Hiscock: The Way of the Green Witch című könyvében szereplő meditáció alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...